Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

harry poter συνέχεια...

Η ανακοίνωση της Warner Bros. συνοψίζεται στο πολυ απλό: «μια νέα σειρά ταινιών από τον κόσμο των μαγισσών και των μάγων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εμπνευσμένη από το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" της συγγραφέως».
Και κάπως έτσι το πνεύμα του Χάρι Πότερ ξαναζεί, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το μεγάλο φινάλε του δεύτερου μέρους του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», σαν να μην πρέπει πότε να κλείσει ένας κύκλος που κατάφερε μνημειωδώς να μην ξεχειλώσει, αλλά να στέκεται ως μια από τις καλύτερες εφηβικές saga της ιστορίας του σινεμά.
To «Fantastic Beasts and Where to Find Them» κυκλοφόρησε το 2001 από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και υποτίθεται ότι ήταν το αντίγραφο του βιβλίου του Νιουτ Σκαμάντερ που ο Χάρι Πότερ κρατούσε στο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και σύμφωνα με την Ρόουλινγκ, η συγγραφέας επέλεξε τον κόσμο των μαγικών πλασμάτων γιατί ήταν διασκεδαστικό.
Η πρώτη ταινία της σειράς που θα βασίζεται στο «Fantastic Beasts and Where to Find Them» θα έχει για κεντρικό ήρωά της τον Νιουτ Σκαμάντερ, τον φανταστικό συγγραφέα του βιβλίου και όπως δηλώνει η Ρόουλινγκ δεν θα έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ: «Αν και η ταινία θα τοποθετείται στο ευρύτερο σύμπαν των μαγισσών και των μάγων, στο οποίο έζησα ευτυχισμένη για δεκαεπτά χρόνια», το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" δεν είναι ούτε πρίκουελ ούτε σίκουελ του Χάρι Πότερ, αλλά μια ανάπτυξη του κόσμου της μαγείας. Οι νόμοι και τα έθιμα της κρυφής κοινότητας των μάγων θα είναι οικεία σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ ή έχουν δει τις ταινίες, αλλά η ιστορία του Νιουτ ξεκινάει στη Νέα Υόρκη, εβδομήντα χρόνια πριν εμφανιστεί ο Χάρι Πότερ.»
Από την πλευρά της η Warner Bros. θέλει να κρύψει τη χαρά της και δεν μπορεί. Σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε τρομερά περήφανοι που η Τζο επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας για αυτήν την συναρπαστική εξερεύνηση του κόσμου της μαγείας. Είναι μια σπουδαία συγγραφέας, ηγέτης μιας αναγνωστικής επανάστασης σε όλον τον κόσμο που στη συνέχεια έγινε ένα κινηματογραφικό φαινόμενο χωρίς προηγούμενο. Ξέρουμε ότι οι θεατές θα είναι ενθουσιασμένοι όσο και εμείς να δουν τι επιφυλλάσσει η ιδιοφυής και χωρίς όρια φαντασία της.»

πηγή flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου