Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«August: Osage County»: το φαβορί των Οσκαρ ή ο εφιάλτης της αμερικανικής οικογένειας;

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό έργο του Τρέισι Λετς, μ’ ένα καστ που απλώνεται από τη Μέριλ Στριπ μέχρι τον Μπένεντικτ Κάμπερμπαρτς, περνώντας από την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και τον Κρις Κούπερ, με παραγωγό τον οδοστρωτήρα Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Γραντ Χέσλοβ με φρέσκο το Οσκαρ του «Argo», η νέα ταινία του Τζον Γουελς (του «The Company Men»), το «August: Osage County» έμοιαζε το αυτονόητο στοίχημα για τα φετινά Οσκαρ, ένα φιλμ που στο συνδυασμό δημιουργού, συντελεστών και marketing θα είχε τα μεγάλα βραβεία και το μεγάλο κοινό στο τσεπάκι του. Η εντύπωση αυτή διήρκεσε μέχρι και την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας.

Αλλαξε, για καλό και για κακό, μετά την πρεμιέρα του «August: Osage County», στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Οι πουρίστες εξοργίστηκαν γιατί το σενάριο της ταινίας αλλάζει εντελώς το φινάλε από αυτό του θεατρικού έργου. Βέβαια το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Τρέισι Λετς κι επιπλέον ο Γουελς έσπευσε να δηλώσει ότι ενδέχεται να… ξαναλλάξει προς το πρωτότυπο, πριν η ταινία βγει στις αίθουσες.

Το «August: Osage County» παρακολουθεί, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή του, την ιστορία των δυναμικών γυναικών της οικογένειας Γουέστον, τις οποίες η ζωή έχει σκορπίσει μακριά, ώσπου μια οικογενειακή τραγωδία τις ξαναφέρνει στο πατρικό τους σπίτι, στη μικρή πόλη της κεντρικής Αμερικής και στην αγκαλιά της δυσλειτουργικής γυναίκας που τις μεγάλωσε.

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Τορόντο, οι Αμερικανοί κριτικοί βρέθηκαν σε δίλημμα. Το φιλμ δεν είναι η χαριτωμένη κοινωνική δραμεντί που υπόσχεται το τρέιλερ της, ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι, παράλληλα, μια σκοτεινή καταγραφή του ανθρώπου σε κρίση, με τη Μέριλ Στριπ να χαπακώνεται αδιαλείπτως για ν’ αντιμετωπίσει τα παιδιά της, μια ειλικρινής, καθηλωτική, αλλά ενήλικη κι απαιτητική απεικόνιση της μέσης αμερικανικής οικογένειας.

δείτε το trailer
http://www.dailymotion.com/video/x14lhrd_august-osage-county-trailer-2_shortfilms#from=embediframe

πηγή
flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου