Σελίδες

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Game Review: Thief

Μετά από 10 χρόνια αναμονής το reboot του Thief  επιτέλους κυκλοφόρησε

Ο παίχτης αναλαμβάνει ξανά το ρόλο του Garrett, του καλύτερου κλέφτη στον κόσμο. Όταν στη διάρκεια μίας μεγάλης ληστείας διακόπτει μία αρχαία σκοτεινή τελετή στο μέγαρο του κυβερνήτη, η συνεργάτης του είναι φαινομενικά νεκρή, κι εσύ πέφτεις σε κόμμα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ξυπνώντας βρίσκει την πόλη σε παρακμή, με εξαθλιωμένους πολίτες, αστυνομικό κράτος και μία ανεξήγητη ασθένεια να θερίζει τον πληθυσμό. Τώρα πρέπει να ανακαλύψει τι έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα, αλλά και να μπορέσει να πάρει μαζί του οτι βρεθεί στο δρόμο του.

Το παιχνίδι παίζεται σε πρώτο πρόσωπο και λέγεται «Thief», όχι «Assassin». Αυτό σημαίνει ότι ο σκοπός σου είναι να περνάς απαρατήρητος, να βουτάς όσα κλεψιμαίικα μπορείς, και να την κάνεις με ελαφρά βηματάκια. Μάλιστα ενθαρρύνεσαι να μη σκοτώσεις κανέναν! Φυσικά το stealth είναι ο χρυσός κανόνας, με τις σκιές να είναι ο καλύτερος φίλος σου.

Γι’αυτό το σκοπό μπορείς να σβήνεις κεριά ή ακόμα και φωτιές με water arrows, δηλαδή αμβλεία βέλη βουτηγμένα σε νερό! Χρήσιμη είναι και η κίνηση slide, με την οποία κυλάς γρήγορα για λίγα μέτρα, π.χ. από σκιά σε σκιά.

Ως όπλα έχεις ένα κλομπ, ένα τόξο με διάφορα βέλη, όπως fire (για πιο φασαριόζικη προσέγγιση), blunt (για να ρίχνεις ξερούς τους φύλακες) και φυσικά τα μυτερά (ως θανάσιμη λύση), αλλά και χειροβομβίδες καπνού και κρότου λάμψης. Διάφορα εργαλεία θα σε βοηθήσουν στην «καριέρα» σου, όπως ο λοστός, οι βελόνες παραβίασης κλειδαριών, το κατσαβίδι, το νυστέρι, ο κόπτης καλωδίων, κ.ά.

Το focus είναι μία ειδική ικανότητα που απέκτησες ως παρενέργεια του ατυχήματος σου, η οποία θα σου επιτρέψει να κάνεις highlight σημαντικά αντικείμενα και παγίδες, να επιβραδύνεις το χρόνο, να στοχεύεις καλύτερα, κτλ. Με χρήματα μπορείς να αναβαθμίζεις τον εξοπλισμό και τις βασικές ιδιότητες σου, ενώ με ειδικούς πόντους τις focus ικανότητες σου.

Εκτός από τις βασικές αποστολές, μπορείς να αναλάβεις αρκετές δευτερεύουσες ληστείες από διάφορους «πελάτες», αν έχεις πρόβλημα ρευστότητας. Επίσης επιτρέπεται να ξαναπαίζεις τις προηγούμενες αποστολές όσες φορές θέλεις, διατηρώντας τα νέα σου upgrades.

Η εποχή είναι κατά βάση βικτοριανή, με διακριτικές επιρροές από steampunk. Το παιχνίδι φυσικά εξελίσσεται μόνο τη νύχτα, με τα εφέ φωτισμού να έχουν διακυμάνσεις σε χρώματα και ένταση, και τα πάντα να φαίνονται καθαρότατα ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Κυρίως όμως εντυπωσιάζουν τα μοντέλα των χαρακτήρων.

Οι άπειρες διακριτές λεπτομέρειες, αλλά και ο μεγάλος φωτορεαλισμός, στις ενδυμασίες, στα πρόσωπα, ακόμα και στα χέρια, κάνουν τα γραφικά να μοιάζουν με φωτογραφίες πραγματικών ανθρώπων!

 https://www.youtube.com/watch?v=hKgWA3F2-ak

πηγή newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου