Σελίδες

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ υπογράφει την νέα μικρού μήκους ταινία της Coca-Cola!

Οι διάσημες πολικές αρκούδες της Coca-Cola, που έχουν εδώ και χρόνια συνδέσει την αξιαγάπητη εικόνα τους με διαφημίσεις τις εταιρίας, επιστρέφουν με κάτι περισσότερο από διαφημιστική καμπάνια: μία 6λεπτη μικρού μήκους ταινία, την οποία γύρισε ο σκηνοθέτης του «Kung Fu Panda» Τζον Στίβενσον, και την παραγωγή υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.
Ο μπαμπάς Kaskae, η μαμά Sakari, τα δίδυμα αδέλφια Zook και Jak και η μικρή Kaia μάς ταξιδεύουν στο παγωμένο τους βασίλειο, αλλά οι μικρές τους περιπέτειες αποτελούν ένα ζεστό μήνυμα: με ξεκάθαρα οικολογικό στόχο που τοποθετεί την πλοκή σ' ένα υγιή περιβαλλοντολογικό θώκο (ή απλά το «σπίτι» μίας κοινότητας πολικών αρκούδων) το animation ταινιάκι φιλοδοξεί να μας υπενθυμίσει την αξία της φιλίας, της συντροφικότητας, της οικογενειακής θαλπωρής και χαράς, του χιούμορ - σε μια φύση που όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε με σεβασμό και ευημερία.

Απολαύστε ολόκληρη την ταινία
http://www.youtube.com/watch?v=WtxJft7B2ts

H Coca-Cola και ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Το 1986, ο διάσημος δημιουργός σκηνοθέτησε τις διάσημες διαφημίσεις της Coca-Cola «Max Headroom».

Οι πολικές αρκούδες έχουν συνδεθεί με τις διαφημίσεις της Coca-Cola για πάνω από 90 χρόνια. Η πρώτη φορά ήταν το 1922, σε έντυπη διαφήμιση της Coca-Cola στη Γαλλία. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, που από τότε τα συμπαθή πανέμορφα ζώα, εμφανίζονται κατά περιόδους σε καμπάνες της εταιρίας.

Οι περισσότεροι θα τις θυμάστε να χαζεύουν στον νυχτερινό ουρανό το Βόρειο Σέλας, σαν να παρακολουθούν θερινό σινεμά, στο διαφημιστικό της Coca-Cola «Northern Lights», το 1993.

 Η εξαιρετικά επιτυχημένη διαφήμιση, που έχει μείνει διάσημη, ήταν αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας και δουλειάς καλλιτεχνών και τεχνικών. Ταινίες και φωτογραφίες πραγματικών πολικών αρκούδων μελετήθηκαν διεξοδικά, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητό το πώς οι αρκούδες κουνούν το κεφάλι τους, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους. Ενας γλύπτης έφτιαξε μια απεικόνιση του κεφαλιού της αρκούδας με πηλό, προκειμένου να προσδιοριστεί η τρισδιάστατη μορφή των αρκούδων. Η κίνησή τους δημιουργήθηκε καθώς οι σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων «έπλεξαν» την πορεία των αρκούδων στον υπολογιστή.

Σκηνοθέτης του «Northern Lights» ήταν ο Κεν Στιούαρτ, ο οποίος την εμπνεύστηκε από το κουτάβι του, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έμοιαζε με πολικό αρκουδάκι. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα ο οποίος να είναι αθώος, διασκεδαστικός και να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που θέλουμε να ονομάζουμε ‘ανθρώπινα’» είχε δηλώσει τότε ο δημιουργός.

Από εκείνο το animation ντεμπούτο του 1993 λοιπόν, οι πολικές αρκούδες δεν σταμάτησαν να εμφανίζονται σε ανάλογα δημιουργικά διαφημιστικά - δύο από αυτά κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994 (θα θυμάστε την πολική αρκούδα που έκανε άλματα στο σκι), αλλά και σε χριστουγεννιάτικα σποτάκια.

 Το 2013, εκτός από την μικρού μήκους ταινία του Τζον Στίβενσον, μία σειρά από «παγωμένες» διαφημίσεις έχουν αρχίσει να προβάλλονται επίσης (ήδη στον ελληνικό τηλεοπτικό αέρα υπάρχει η ιστορία με τον χιονάνθρωπο και να μοιράζεται μια παγωμένη Coca-Cola με την πρωταγωνιστική οικογένεια).

πηγή www.flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου