Σελίδες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η "Νυμφομανής" Σαρλότ Γκενσμπούρ αποκαλύπτεται

Η πρώτη φωτογραφία από το πολυσυζητημένο «Nymphomaniac» έδειχνε σε μακρινό πλάνο τη Τζο - Σαρλότ Γκενσμπούρ πεσμένη σε απόμερο δρόμο, όπου προφανώς τη βρίσκει ο γοητευτικός Σέλινγκμαν – Στέλαν Σκάρσγκαρντ, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: το στόρι θέλει μια νυμφομανή γυναίκα (εθισμένη στο σεξ κατά τη δική της παραδοχή), άγρια κακοποιημένη κι ανυπεράσπιστη να περιμαζεύεται από μυστηριώδη εργένη που ακούει την ιστορία της ζωής της όσο εκείνη αναρρώνει στο σπίτι του. Στα πολλά φλας μπακ της ταινίας θα εμφανιστούν ο Σάια ΛαΜπέφ, η Ούμα Θέρμαν, ο Τζέιμι Μπελ, ο Κρίστιαν Σλέιτερ, η Κόνι Νίλσεν και η Στέισι Μάρτιν.
Η ταινία του προβοκάτορα Δανού, που έχει προετοιμάσει το κοινό για σκηνές πραγματικού σεξ, δίνει ακόμα μια φωτογραφία στη δημοσιότητα με τη μούσα του ημίγυμνη ανάμεσα σε δυο καλογυμνασμένους μαύρους άνδρες,
. Το enfant terrible του ευρωπαϊκού σινεμά έχει ανακοινώσει δύο μοντάζ του υλικού, μία εκδοχή πιο «λογοκριμένη» προκειμένου να μην αποκλειστεί από την ευρεία διανομή (πάντα για θεατές άνω των 17), αλλά και μια εκδοχή με όλες τις hard core ερωτικές σκηνές, όπως ο σκηνοθέτης την έχει οραματιστεί. Η φωτογραφία επομένως δεν ξαφνιάζει και μαζί με ό,τι υπαινίσσεται για τη συνέχεια της σκηνής. Άλλωστε με ένα σενάριο πάνω από 250 σελίδες και ένα πρώτο cut του υλικού των γυρισμάτων που άγγιζε τις 7 ώρες, η πρόθεσή του να κάνει δύο (τουλάχιστον) ταινίες και μια εκδοχή με πολλά extras είναι εμφανής.
Αποσπάσματα από το φιλμ, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί (είναι στο post production), προβλήθηκαν σε ειδικό screening για τους διανομείς στη Μπερλινάλε, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Τρίερ θα μπορέσει να φέρει το «Nymphomaniac» στις Κάννες το Μάιο, μετά από τα επεισόδια, τις δηλώσεις, τους αποκλεισμούς και τις συγγνώμες που σφράγισαν το Φεστιβάλ του 2011, παραγκωνίζοντας από τα βραβεία τη «Μελαγχολία» του.
Η «ποιητική και άγρια» όπως αναφέρεται στα δελτία Τύπου ιστορία της Τζο, θα ξετυλιχθεί, από τη γέννησή της μέχρι τα 50 της χρόνια, μέσα από τις αφηγήσεις της στο κρεβάτι του πόνου, εκεί όπου προφανώς κατάληξε μετά από όλο και πιο επικίνδυνους σεξουαλικούς πειραματισμούς – επιλογές που οδήγησαν στην κακοποίησή της και την εγκατάλειψή της στο δρόμο, σημείο απ' όπου ξεκινάει η ταινία.

Το προκλητικό προφίλ του Δανού, οι «καυτή» φωτογραφία της μούσας του, το buzz γύρω από μια σινεφίλ ταινία με πραγματική σεξουαλική πράξη είναι αρκετά για να εξάψουν το ενδιαφέρον, μαζί με το αναγνωρίσιμο καστ που προφανώς θα συνοδεύει τη Γκενσμπούρ στις ερεθιστικές αφηγήσεις της.
Update: Η Magnolia Pictures, που αγκάλιασε το "Χορεύοντας στο Σκοτάδι" και τη "Μελαγχολία" είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και για να αναλάβει και το "Nymphomaniac".

πηγή περιοδικό σινεμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου