Σελίδες

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εσείς πόσα θα δίνατε για το Batmobile;

Δημοπρασία στην Αριζόνα μεταμορφώθηκε σε πραγματικό event: το συγκεντρωμένο πλήθος (μία μείξη από συλλέκτες αυτοκινήτων και φανατικούς του Batman) επευφημούσαν κάθε χτύπημα σ' ένα συγκεκριμένο θρυλικό κομμάτι: το πρώτο από τα 6 συνολικά Batmobiles που κατασκευάστηκαν για την 60ς cult Batman σειρά του ABC.
Οταν η τελική τιμή άγγιξε τα 4.6 εκατομμύρια δολάρια έγινε πραγματικό πανηγύρι: κραυγές και χειροκροτήματα ενώθηκαν με το κοινό να τραγουδάει εν χορώ το διάσημο μουσικό σήμα της σειράς.
Το αυτοκίνητο είχε σχεδιάσει ο θρυλικός Τζορτζ Μπάρις - ειδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων για το Χόλιγουντ. Φήμες θέλουν τον Μπάρις να εμπνέεται, χτίζει και παραδίδει το Batmobile μέσα σε... 15 μέρες το 1966. Ως βάση είχε χρησιμοποιηθεί ένα Ford Futura του 1955. Η μετατροπή του είχε κοστίσει 15.000 δολάρια τότε. Ανάμεσα στα gadgets που είχε ήταν το Batphone και ένας ψεκαστήρας λαδιών (για να γλιστράνε τα αυτοκίνητα που το κυνηγούσαν).
Μέχρι χθες, το Batmobile βρισκόταν στην προσωπική συλλογή του Μπάρις. Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι ο Ρικ Σαμπέιν, επιχειρηματίας και συλλέκτης αυτοκινήτων από το Φίνιξ, και όπως δηλώνει, φανατικός της σειράς. «Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Μπάτμαν και ήρθα στη δημοπρασία αποφασισμένος: δε θα έφευγα χωρίς το Batmobile!»
Το έξτρα μπόνους για τον νέο του ιδιοκτήτη: έχει κανονική άδεια κυκλοφορίας - μπορείς δηλαδή να το οδηγεί κανονικά, αν αυτό επιλέξει! Εκείνος όμως έχει άλλα σχέδια: «Θα γκρεμίσω ένα τοίχο στο σπίτι μου και το Batmobile θα τοποθετηθεί στο σαλόνι μου».
Πάντως η τιμή που κατάφερε να πιάσει το Batmobile (οι εκτιμητές πριν από τη δημοπρασία δεν είχαν διανοηθεί το ποσό αυτό), ισοφαρίζει το ρεκόρ ενός άλλου, διάσημου κινηματογραφικού αυτοκινήτου: της Aston Martin DB5 που οδηγούσε ο Σον Κόνερι ως πράκτορας 007 στο «Goldfinger». Αυτή θα τη βάζαμε κι εμείς στο σαλόνι μας!

πηγή flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου