Σελίδες

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έφυγε ο «αγαθός γίγαντας» από το Πράσινο Μίλι

 Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία «Το Πράσινο Μίλι», για την οποία μάλιστα προτάθηκε και για Όσκαρ, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, αλλά που όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του 54χρονου μεγαλόσωμου ηθοποιού, που εκτός από το φιλμ του Φρανκ Ντάραμποντ, είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλες χολιγουντιανές παραγωγές, όπως τα "Daredevil", "Ο Πλανήτης των Πιθήκων" του Τιμ Μπάρτον, "The Whole Nine Yards", "Sin City", "Αρμαγεδών" με τον Μπρους Γουίλις, "The Scorpion King". Έπαιξε μαζί με τον Γουίλ Φέρελ στην κωμωδία «Talladega Nights», ενώ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως το «Two and a Half Men», το CSI και άλλες. Επίσης ενώ χάρισε την φωνή του και σε ήρωες κινουμένων σχεδίων.
Πρώην σωματοφύλακας, ύψους 1,93, ο Ντάνκαν ήταν μία επιβλητική φιγούρα. Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1957 στο Σικάγο και μεγάλωσε χωρίς πατέρα, μόνο με την μητέρα και την αδελφή του.
Το 1995 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία «Friday» και μετά από εμφανίσεις κυρίως σε ταινίες δράσης έγινε γνωστός από το ρόλο του θανατοποινίτης Τζον Κόφι στη μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του Στίβεν Κινγκ, ως όπου υποδύθηκε έναν άνθρωπο με ευγενική συμπεριφορά και εκπληκτικές θεραπευτικές δυνάμεις, ο οποίος φυλακίστηκε και εκτελέστηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.
«Αισθάνομαι συντετριμμένος με την απώλεια του Big Mike. Ήταν ένας θησαυρός που όλοι ανακαλύψαμε στο πλατό. Ήταν μαγικός. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος και η απουσία του μας θλίβει όλους» δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής του στο "Πράσινο Μίλι" Τομ Χανκς.
«Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη θλίψη μου. ΄Ηταν ευγενικός, καλόψυχος, τίμιος – από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει» δήλωσε ο Ντάραμποντ, που περιγράφει τη συνύπαρξή τους στα γυρίσματα ως «ταξίδι ζωής». «Όταν κάτι συμβαίνει, λέμε ότι γίνεται για κάποιον λόγο. Θα μου λείψεις αδερφέ μου» ήταν το τελευταίο αντίο από το φίλο του Ντάνκαν, Ντουέιν - The Rock- Τζόνσον.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xqbb1FCX6wM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου