Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Τα «Αεροπλάνα» της Ντίσνεϊ απογειώνονται

Όσο οι τροχοφόροι ήρωες των Αυτοκινήτων («Cars») γκαζώνουν στους δρόμους, σε έναν άλλο κόσμο, πιο ψηλά, κάποιοι νέοι παράτολμοι ήρωες διασχίζουν τους αιθέρες στη νέα τρισδιάστατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ.
Τα «Αεροπλάνα» (Planes) του Κλέι Χολ είναι μια συναρπαστική κωμωδία με γερές δόσεις δράσης, σε παραγωγή του Τζον Λάσιτερ, ενός από τα πιο δημιουργικά μυαλά του σύγχρονου animation, που υπόσχεται να μας συγκινήσει με την ιστορία του Ντάστι, ενός ταπεινού μονοκινητήριου αεροπλάνου που τολμά να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής του.
Μαζί του θα γνωρίσουμε μια νέα αξέχαστη ομάδα, θα έρθουμε σε επαφή με εναέριους «κινητήρες» από κάθε γωνιά της γης και θα κάνουμε τον γύρω του κόσμου στους αιθέρες: Αμερική, Γερμανία, Μεξικό, Ινδία και Κίνα είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφθούμε. Δέστε ζώνες, φορέστε 3D γυαλιά και απογειωνόμαστε! Ο Ντάστι (στα ελληνικά με τη φωνή του Γιώργου Καπουτζίδη) είναι ένα γρήγορο και καλόκαρδο ψεκαστικό αεροπλάνο που ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια.
O Ντάστι δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες, αλλά για να ψεκάζει καλλιέργειες, αλλά το κυριότερο είναι ότι τρέμει τα ύψη, καθώς πάσχει από υψοφοβία. Παρόλους του φόβους του και χάρη στην ενθάρρυνση του μέντορά του Σκίπερ (με τη φωνή του Ντίνου Σούτη), ενός μαχητικού αεροπλάνου του πολεμικού ναυτικού, ο πρωταγωνιστής με τον ένα κινητήρα και τους μόλις 680 ίππους καταφέρνει να κριθεί, οριακά βέβαια, υποψήφιος για να διαγωνιστεί. Το φιλότιμο του Ντάστι και το γεγονός ότι είναι πραγματικά γρήγορος θα απειλήσουν τον πρωταθλητή Ριπσλίνγκερ (με τη φωνή του Τηλέμαχου Κρεβάικα), που βλέπει ξαφνικά απέναντί του έναν αναπάντεχο αντίπαλο.
Μέσα από πολλές δοκιμασίες και με τη βοήθεια των φίλων του, ο Ντάστι θα φτάσει τόσο ψηλά όσο δεν είχε ποτέ του ονειρευτεί. Και μαζί του όλοι εμείς.
Τα «Αεροπλάνα» κυκλοφορούν στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 22 Αυγούστου από τη Feelgood Entertainment. Μέχρι τότε απογειωθείτε με το αποκλειστικό κλιπάκι από την ταινία, με τον Ντάστι να συναντάει τον Μεξικανό θρύλο των αιθέρων «Ελ Τσουπακάμπρα» (με τη φωνή του Δημήτρη Πακσόγλου)!

πηγή cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου